Apps voor Smartphones en Tablets

Bij QUÈM ontwerpen en ontwikkelen wij Native Apps, Hybride Apps en Web Apps (mobiele site) voor smartphones en tablets voor de platformen van Apple iPhone (iOS), Android en Windows Mobile.

App ontwikkelen

Er worden steeds meer Apps voor zakelijk en commercieel gebruik ontwikkeld. Maar waar moet u rekening mee houden als u voor de keuze staat een App te laten ontwikkelen? Welke technieken zijn er beschikbaar en wat zijn de voor- en nadelen hiervan? Bij QUÈM bent u aan het juiste adres voor een gedegen advies.

AppsHoe komt een App tot stand?

Voor het ontwikkelen van een App hanteren wij een vast stappenplan. Afhankelijk van het type App dat u wilt laten ontwikkelen kunnen deze stappen variëren. Een simpele App hoeft niet altijd gepaard te gaan met technische tekeningen en ingewikkelde documentatie. Het is echter wel aan te raden om voor een professionele App, waarmee u uiteindelijk direct of indirect geld gaat verdienen, een gedegen Plan van Aanpak aan te houden.

Stap 1: Het genereren van ideeën

Een App begint altijd met een idee. In deze fase gaan we het idee analyseren en bekijken of de App kan worden gerealiseerd en of er additionele mogelijkheden zijn.


Stap 2: Het onderzoeken van de ideeën

Als het idee gereed is gaan we kijken of het ontwikkelen van de App technisch haalbaar is en er geen vergelijkbare gepatenteerde Apps zijn.


Stap 3: Het Functioneel Ontwerp

Als blijkt dat het ontwikkelen van de App haalbaar is gaan we een Functioneel Ontwerp opstellen. Aan de hand van dit technisch document kan er een begroting (offerte) worden opgesteld.


Stap 4: Grafisch ontwerp App (GUI)

Aan de hand van het Functioneel Ontwerp wordt er een grafisch ontwerp gemaakt van de GUI (grafische interface) en begint de App vorm te krijgen. In deze fase zijn alle ideeën uitgewerkt en kan er worden gestart aan de ontwikkeling.


Stap 5: Vinden en kiezen van de juiste ontwikkelaars

Afhankelijk van het type App zijn er één of meerdere ontwikkelaars nodig om de App te ontwikkelen. Ieder platform (iOs, Android, Windows en BlackBerry) kent zo zijn specialisten. QUÈM werkt samen met diverse App-ontwikkelaars en biedt daardoor een breed scala aan kennis en expertise.


Stap 6: Feedback en optimaliseren

Na een analyse en feedback van de App-ontwikkelaar, van het functioneel en grafisch ontwerp van de App, wordt de App geoptimaliseerd voordat de technische ontwikkeling van start gaat.

Stap 7: Technische ontwikkeling van de App

In deze fase wordt de App technisch gerealiseerd en getest. Afhankelijk van de complexiteit van de App kan deze fase worden onderverdeeld in sub-fases.

Stap 8: Test- en Release-fase

In deze fase wordt de App gestest onder diverse gebruikers en aangeboden aan de App Stores (bijvoorbeeld: Apple App Store, Google Android Market, Nokia Ovi Store, Blackberry App World, Windows Marketplace).

De App is nu officieel gelanceerd en beschikbaar voor iedereen met een smartphone. Afhankelijk van het soort App wordt er nu een Update-planning gemaakt voor de eerstvolgende release en de Debug-fase. Door de software-updates van de verschillende platformen kan het zo zijn dat de App een update nodig heeft of dat er een bug plaats vindt.

Stap 9: Uitvoering Marketing Plan

Een goede App kan niet zonder een goed Marketing Plan. In deze fase wordt de App kenbaar gemaakt aan de buitenwereld en op de kaart gezet middels diverse online marketing campagnes (SEO en AdWords).

Stap 10: Analyseer en herhalen

Als het traject is afgerond volgt er een analyse. Op basis van deze analyse kan de App worden verbeterd, herhaald of kan de opgedane kennis worden meegenomen naar het volgende traject.

Indien u interesse heeft in het laten ontwerpen en ontwikkelen van een App, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met u mee.